Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

26 Noiembrie 2021
Vizualizari: 342
Comentează add

Potrivit unui studiu al Institutului Pasteur, cel mai mare risc de infectare cu coronavirus este la evenimente private sau în călătorii.

„90% șanse de contaminare” la o petrecere privată

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Realizator: Cristina Grecu - Potrivit unui studiu dat astăzi publicității de Institutul Pasteur din Paris, cel mai mare risc de infectare cu SARS-CoV-2 este la evenimente private, în spații închise, sau în cazul călătoriilor în avion. 

Reporter: Daniela Coman - Locurile cu cel mai mare risc de a lua virusul sunt petrecerile private între prieteni, relevă studiul Institutului Pasteur, potrivit căruia persoanele ce participă la astfel de evenimente au 90% șanse să se contamineze, în comparație cu cei care le evită. Aceeași situație - pentru discoteci, baruri și cluburi de noapte, înainte de introducerea, în august, în Franța, a obligativității de a prezenta certificatul verde pentru a putea intra. Cât privește transportul în comun, dacă pentru cei care iau metroul riscul de a se contamina este de 20%, acesta crește când călătorim cu trenul pe distanțe lungi la 30%. Studiul relevă că avionul prezintă un risc de contagiere de 70%, cu precizarea că nu se poate determina exact dacă pasagerii au luat virusul în avion sau în țara de unde a decolat cursa, înainte de a se urca la bord. De asemenea, prezența unui copil în casă și mai ales a unui adolescent urcă până la 30% riscul ca acesta să transmită coronavirusul celorlalți membri ai familiei. Cercetătorii de la Institutul Pasteur au analizat datele recoltate timp de trei luni - din mai și până în august -, perioadă care corespunde redeschiderii restaurantelor, teraselor, barurilor, discotecilor și altor locuri publice, după restricțiile din primăvară.


Etichete (ii)contagiunerisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live