Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

24 August 2014
Vizualizari: 1130
Comentează add

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că este necesar un interval de două săptămâni în care aleşii locali care vor să migreze la un alt partid să o poată face fără riscuri.

"90% dintre aleşii locali" vor să îşi schimbe afilierea politică

costi-dumascu

Vicepremierul Liviu Dragnea. Foto: Alexandru Dolea.

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că este necesară o ordonanţă de urgenţă care să suspende Legea statutului aleşilor locali timp de două săptămâni, interval în care primarii să poată trece - dacă doresc - la alte partide decât cele sub sigla cărora au câştigat alegerile, fără ca în acest fel să-şi piardă funcţia.

90% dintre aleşi intenţionează să facă acest pas - spune vicepremierul.

De cealaltă parte, opoziţia acuză puterea că vrea să-i racoleze pe primarii celorlalte formaţiuni.

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că o astfel de ordonanţă poate fi dată în cel mai scurt timp, până la 1 septembrie.

De ce să nu li se permită primarilor să-şi schimbe formaţiunea, din moment ce atât de mulţi dintre ei activează deja neoficial în alte partide decât cele în numele cărora au candidat? - întreabă vicepremierul.

"Cui îi foloseşte perpetuarea acestei stări extrem de complicate şi confuze? Cui? Nimănui. Noi suntem capabili să prezentăm acest proiect de ordonanţă şi poate fi adoptată pe ordonanţă până la sfârşitul acestei luni", a spus Liviu Dragnea.

Opoziţia critică dur iniţiativa

Cele două partide care compun Alianţa Creştin-Liberală spun că o astfel de ordonanţă, dacă va fi emisă şi aplicată, va încălca grosolan principiile democratice şi va reinstaura migraţia politică la nivel local.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză Guvernul că vrea să-i racoleze pe primarii din alte partide, lucru pe care îl consideră inacceptabil.

"Vom face apel la toate procedurile pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica comiterea unui astfel de act criminal împotriva democraţiei româneşti", a declarat Ludovic Orban.

Şi prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, califică iniţiativa ca pe o metodă prin care PSD încearcă să fure primarii opoziţiei. 


Etichete migratiepoliticăprimariLiviu DragneaordonanţăLudovic OrbanCătălin Predoiuopoziţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live