Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

14 Septembrie 2018
Vizualizari: 678
Comentează add

La Buşteni, au loc mai multe evenimente, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la sfinţirea Crucii de pe Caraiman, dedicată eroilor căzuţi pe front, în Primul Război Mondial.

90 de ani de la sfinţirea Crucii de pe Caraiman

simona-uta-ploiesti

  Foto: wikipedia.org.

La Buşteni, au loc, astăzi, mai multe evenimente, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la sfinţirea Crucii de pe Caraiman, dedicată eroilor căzuţi pe front, în Primul Război Mondial. Despre aceste manifestări - care fac parte din seria dedicată Anului Centenar.

Ridicată în anii 1926-1928, la inițiativa Reginei Maria, așa cum ați spus și voi, pentru cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial, Crucea de pe Caraiman este înregistrată în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce din lume, amplasată pe vârf de munte, la altitudine de 2291.

Începând de astăzi, timp de trei zile, în stațiunea Bușteni vor avea loc evenimentele care marchează aniversarea acestui simbol al Carpaților.

Vorbim de expoziții documentare, de prezentări de film, de paradă militară, de simpozioane și seriile toate vor fi animate de muzică de fanfară.

Mâine dimineață, curajoșii, dar și delegația oficială, vor urca la 2291 de metri, sus, la Cruce, pentru a depune coroane de flori și pentru a participa la parada militară.

La toate aceste evenimente și-a anunțat participarea și ministrul apărării naționale, domnul Mihai Fifor, începând cu astăzi, după-amiază, cu ora 15:00.


Etichete 90 de ani de la sfinţirea Crucii de pe CaraimanBuşteni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live