Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

29 Octombrie 2018
Vizualizari: 1525
Comentează add

Seria evenimentelor, pentru marcarea a 90 de ani pe care Radio România îi împlineşte la 1 noiembrie, începe azi.

90 ani de Radio România

radio-romania-actualitati

Foto: Radio România.

Seria evenimentelor, pentru marcarea a 90 de ani pe care Radio România îi împlineşte la 1 noiembrie, începe azi, cu prezentarea primului Sitcom Radio din ţara noastră - se numeşte "Undeva în 28" şi este produs de Redacţia Teatru şi Radio România Actualităţi.

O conferinţă de presă pentru lansarea serialului, al cărui prim episod va fi difuzat joi, chiar pe 1 noiembrie, la RRA, va avea loc după-amiază, în Foaierul Sălii de Concerte.

Un alt eveniment este programat în scurt timp chiar la studioul de emisie din care transmitem la această oră, studioul 31 va purta, de astăzi, numele cunoscutului om de radio Paul Grigoriu, în semn de omagiu pentru activitatea depusă în slujba radioului, şi ca recunoaştere a ceea ce a însemnat Paul Grigoriu pentru media românească şi formarea generaţiilor de jurnalişti ce i-au urmat.

Nicoleta Stoian îi evocă personalitatea:

Reporter: Nicoleta Stoian - Paul Grigoriu s-a născut în 1945, la Bacău. A fost absolvent al la Facultăţii de Limbi Romanice, Clasice şi Orientale, secţia franceză-spaniolă. Timp de 40 de ani, începând cu 1969, viaţa sa a fost legată de postul public naţional.

A fost una din vocile “Radio Vacanţa”, iar după Decembrie 1989, a fost creatorii emisiunii “Matinal” de la Radio România Actualităţi. Nouă ore pregătea această dificilă emisie, care începea la cântatul cocoşilor, după cum el însuşi povestea într-un interviu.

A realizat şi alte emisiuni, precum "Noapte Albastră", "Sfertul Academic" sau "K-drane". A fost, de asemenea, director adjunct al Radioului Public, iar, apoi, director general interimar. Cei care au lucrat cu ei spun că era dur, că greşelile costau scump, dar nu se mai repetau.

Şi că întotdeauna era corect. A fost decorat de doi preşedinţi ai României, cu Ordinul Meritul Cultural şi cu Ordinul Serviciului Credincios. Paul Grigoriu s-a stins în aprilie 2015, lăsând în urmă un model de profesionalism pentru jurnaliştii de radio.
Paul Grigoriu: Radioul cere foarte multe sacrificii, Radioul nu e albastru, nu e roşu, nu e galben, Radioul e negru, iar în negritudinea asta, tu trebuie să faci o pată de lumină, e greu de făcut alb în negru.

Manifestările dedicate celor 90 de Radio România vor continua în zilele următoare.

Mâine, la Sala Radio va avea loc un concert sub genericul "Musical Bridges", în care vor fi prezentate, în premieră absolută, mai multe cântece scrise de un compozitor american pe versuri de Mihai Eminescu.

Miercuri, va avea loc un concert al Orchestrei de Cameră Radio, dirijat de Joseph Horvath, iar joi - un concert special de Radio România 90, susţinut de Orchestra Naţională Radio, alături de Corul Academic şi Corul de Copii Radio, sub bagheta lui Cristian Mandeal.


Etichete Radio România90 de ani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live