Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Septembrie 2022
Vizualizari: 142
Comentează add

9% dintre româncele care au născut anul trecut aveau între 15-19 ani, potrivit INS.

9% dintre româncele care au născut anul trecut aveau între 15-19 ani

florin-lepadatu

Foto: pixabay.com

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - 9% dintre româncele care au născut anul trecut aveau între 15-19 ani, iar 0,4% dintre acestea aveau doar 15 ani, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică.

Aceleași statistici mai scot în evidență că în România au fost făcute peste 47.000 de întreruperi de sarcină, mai mult de jumătate dintre ele la cerere.

Medicii recomandă tinerilor să se informeze despre metodele contraceptive și bolile cu transmitere sexuală.

Medicul ginecolog Ioan Boleac spune că statistica cea mai recentă arată că în România 69% dintre femeile căsătorite cu vârsta între 15-49 de ani utilizează o metodă contraceptivă. Ponderea este similară cu cea din Europa.


Ioan Boleac: ”Un punct care ne doare este rata de mame aflate la adolescență. În 2021 am avut, din totalul nașterilor din România, undeva în jur de 9% mame adolescente. Asta înseamnă că la mie, avem 90 de mame. Peste încă trei ani, rata noastră este de 90 față de 16,6 cât era în Europa în urmă cu trei ani. Asta arată cât de prost stăm la acest capitol și cu siguranță, din păcate, nu avem statistici care să facă și comparația între mediul urban și rural, pentru că dacă în orașele mari stăm relativ bine, avem acces la informații, avem acces la internet și căutăm aceste informații, sunt convins că în sate și în comune este așa un blend de lipsa posibilităților financiare, lipsa de educației la modul general și a educației sexuale în mod particular.”


Etichete orfelinatecopiiminori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live