Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2017
Vizualizari: 901
Comentează add

Conform ultimului bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în 42 de şcoli azi nu s-au ţinut cursuri, iar sute de localităţi nu au curent electric

8 persoane ucise, 137 rănite şi 200 de localităţi afectate de furtună

radiojurnal

Peste 200 de localităţi din 15 judeţe au fost afectate de furtuna de aseară, arată cel mai recent bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Vijelia a ucis opt persoane, iar alte 137 au fost rănite.

Aproape 140 de acoperişuri de case au fost afectate, 290 de copaci au fost doborâţi de vânt şi 35 de autoturisme au fost avariate. În 42 de şcoli azi nu s-au ţinut cursuri, iar sute de localităţi nu au curent electric.

Ministrul de interne, Carmen Dan, s-a deplasat, astăzi, în judeţele afectate, pentru a evalua situaţia din teren. La Arad, ea a participat la o întâlnire cu membrii comisiei speciale pentru situaţii de urgenţă.

Carmen Dan a precizat că una dintre principalele probleme din judeţ este alimentarea cu energie.

"Echipele sunt pe teren şi fac evaluări. Este important pentru noi, în acest moment, să repunem cei 42.000 de consumatori, prioritate având spitalele care funcţionează pe generator, în acest moment - avem trei spitale care sunt în situaţia aceasta - şi unităţile de învăţământ.

Îmi doresc ca această evaluare a pagubelor să fie dinalizată cât mai repede, pentru că în şedinţa de guvern de săptămâna asta este important să transmitem premierului o primă situaţie, în aşa fel încât să vedem cum se poate aloca o sumă - şi care este aceasta - din fondul de rezervă al guvernului.


Etichete furtunăbilanţ ISUCarmen Danevaluarea pagubelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live