Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 276
Comentează add

875 de persoane au făcut duminică rapelul vaccinului antiCOVID-19 RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 decembrie, ora 00:00) - Realizator: O nouă tranşă de aprope 88.000 de doze din seru

875 de persoane au făcut duminică rapelul vaccinului antiCOVID-19

radiojurnal

Foto: captură video (www.facebook.com/RO-Vaccinare)

O nouă tranşă de aprope 88.000 de doze din serul Pfizer-BionNTech va ajunge în ţară astăzi când vor deveni funcţionale mai multe centre de vaccinare. Numărul celor care au primit prima doză a depăşit 200.000, iar ieri 875 de persoane au făcut şi rapelul, adică au primit şi a doua doză. Este vorba de cadrele medicale care s-au vaccinat în prima zi a campaniei naţionale, pe 27 decembrie. Prima persoană vaccinată în România, asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Matei Balş din Bucureşti, nu a avut vreo reacţie adversă nici la rapelul de ieri.

Mihaela Anghel: Am muncit în următoarea zi după prima doză de vaccin şi nu mi s-a întâmplat nimic, aşa că sunt aptă de muncă în continuare fără nicio problemă. Sincer, îmi este dor să lucrez fără echipament, să lucrez cum lucram înainte şi să fim liberi să putem să ne vedem cu pacienţii fără să fim printr-o vizieră şi ochelari şi atât protecţie, să nu ne cunoască nici unul şi de asta îmi este dor.

De la debutul campaniei de vaccinare au fost constatate 764 de reacţii comune şi minore, precum durere la locul injectării, febră, cefalee sau alergii de tip urticarie. Într-o postare pe Facebook, premierul Florin Cîţu afirmă că programările pentru etapa a doua merg bine, iar peste 75% dintre vârstnici se vor vaccina în perioada următoare. Potrivit unei raportări a STS, 56,26% dintre cei programaţi sunt persoane de peste 65 de ani, iar 22% au o afecţiune cronică.


Etichete (ii)rapelvaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live