Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2021
Vizualizari: 309
Comentează add

Şapte state din blocul comunitar s-au conectat deja la portalul utilizat pentru certificatele verzi sanitare valabile în UE.

7 state din blocul comunitar utilizează deja certificatele verzi sanitare

radiojurnal

  Foto: STS

Şapte state din blocul comunitar s-au conectat, încă de marţi, la portalul utilizat pentru certificatele verzi sanitare valabile în Uniunea Europeană, care vor arăta dacă o persoană a fost vaccinată, a trecut prin boală, sau are test negativ de SARS-CoV-2.

Implementarea  noului regulament pentru facilitarea călătoriilor în spaţiul comunitar are termen-limită 1 iulie.


Reporter: Sorin Croitorescu - Statele membre ale Uniunii Europene s-au pus de acord asupra emiterii acestui certificat sanitar la sfârşitul lunii mai, iar acum documentul trebuie aprobat oficial de Parlamentul European. Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croaţia şi Polonia au decis să se conecteze deja la portalul găzduit de centrul de date de la Luxemburg şi au început să elibereze astăzi primele certificate. Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, spune că este foarte important ca toate statele membre să îşi pună la punct, în următoarele săptămâni, sistemele naţionale de emitere, stocare şi verificare a certificatelor, astfel încât acestea să poată să fie funcţionale pentru perioada vacanţei de vară. Deschiderea spaţiului european, pentru turism, este aşteptată cu nerăbdare de cetăţenii europeni, iar cu acest certificat se poate evita carantina. Cele mai recente informaţii primite de la statele membre cu privire la măsurile luate şi la restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei sunt disponibile pe platforma "Re-open EU".


Etichete certificat digitalcălătorie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live