Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Cîrnu

14 Iulie 2017
Vizualizari: 1455
Comentează add

România a calificat 7 echipaje în finalele întrecerilor continentale, la capătul unor curse care au adus confirmări dar și surprize frumoase.

7 echipaje în finale la Europenele de kaiac-canoe de la Plovdiv

catalin-cirnu

  Foto: Cătălin Cîrnu

Victor Mihalachi și Leonid Carp au promovat direct în finala probei de canoe dublu pe 1000 de metri, după ce au sosit pe locul secund în seria pe care a câștigat-o Ungaria. Cei doi vor fi în cursa pentru podium mâine de la ora 11:25 și vor bifa și finala pe distanța scurtă de 200 de metri programată duminică la ora 13:56.

Pe aceeași distanță, dar în proba de simplu, Ștefan Strat a părut rătăcit pe culoarul său într-o serie din care a promovat în semifinale doar după descalificarea unui adversar.
Și totuși, Strat s-a autodepășit în semifinală, sosind pe locul cinci, insuficient să prindă cursa pentru medalii. Prestațiile sale sunt încurajatoare, într-o probă în care a ajuns să tragă conjunctural. El a făcut pereche la juniori și tineret cu Carp, și este unul din oamenii de bază în canoea de 4, care va lupta pentru medalii în finala de mâine de la ora 11:56.
Și tot la simplu, dar pe distanța medie de 500 de metri, Gabriel Gheoca a venit doar al cincilea în prima semifinală și a ratat promovarea.
Remarcabilă și prestația caiacistelor Daniela Vorona și Irina Lauric într-o semifinală în care și-au demonstrat forța și tehnica, atuuri ce le-au condus spre o victorie categorică și care le oferă speranțe la podium.
Superbă a fost și curs ape care au făcut-o și canoistele Valentina Poștaru și Alexandra Dragomirescu, în proba de dublu pe distanța de 500 de metri. Deși au plecat ultimele de la start, cele două fete au recuperat senzațional, la jumătatea parcursului erua deja în frunte pt ca finalul să le găsească în avantaj cu o barcă față de urmăritoare. Tot ele au furnizat și faza zilei, epuizate de efortul depus, Valentina și Alexandra s-au răsturnat cu barca, fiind scoase la mal cu o barcă de salvare.
La capitolul ratări îi trecem pe Valentin Camenschi și Dan Costea, kaiac dublu, 500 + 1.000 metri.
Și totuși cea mai mare și frumoasă surpriză a primei zile a fost furnizată de caiacul masculin de 4, în care au urcat sportivi foarte tineri, medaliați cu Bz la europenele de tineret din acest an, de la Belgrad.
Cosmin Lulciuc, Sorin Ciocan, Răzvan Albișoru și Sorin Cical au mers ceas, reușind o cursă excelentă care le-a adus locul trei și implicit prezența în finala probei pe distanța de 500 de metri. Băieții sunt extrem de motivați pentru că europenele de la Plovdiv reprezintă doar o etapă în drumul spre JO de la Tokio.
România este reprezentată de alți doi sportivi la Paracanoe pe 200 metri: Mihaela Lulea (direct finală) și Iulian Șerban (serii).
 

Etichete kaiac-canoefinaleCampionate EuropenePlovdiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live