Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Martie 2015
Vizualizari: 1707
Comentează add

Ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că au fost înregistrate peste 1,8 milioane de cereri de înscriere la orele de religie, ceea ce reprezintă 77% din baza de raportare.

"77% dintre părinţi" şi-au înscris copiii la orele de religie

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Astăzi este ultima zi în care părinţii pot depune cereri pentru copiii care doresc să participe la orele de religie în semestrul al doilea al acestui an şcolar.

Ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu, a precizat, la Târgu Mureş, că până ieri la prânz au fost înregistrate peste 1,8 milioane de cereri, ceea ce reprezintă 77% din baza de raportare.

Sorin Câmpeanu a mai spus că, potrivit acestor cifre, profesorii nu ar trebui să fie îngrijoraţi că ar putea rămâne fără catedre.

"Aceste îngrijorări par să fie mult diminuate, pentru că procentul este foarte mare, variind, ce-i drept, în funcţie de judeţ, între 54-55% şi 96%; media naţională este 77%. Deci acolo, sigur, în judeţele în care avem un procent de înscriere de 54-55%, trebuie să vedem câţi erau înscrişi înainte, că poate în acele judeţe au fost foarte multe cereri de neparticipare şi atunci nu sunt induse diferenţe majore", a spus Sorin Câmpeanu.

Curtea Constituţională a decis că elevii care vor să meargă la acest curs trebuie să completeze o cerere în acest sens.

Cei ce nu au făcut cerere nu vor participa la ora de religie.

După centralizarea tuturor cererilor, ministerul educaţiei ar urma să ia decizii şi în privinţa numărului de profesori care vor preda această disciplină în anul şcolar viitor. 


Etichete religieînvăţământelevişcoliSorin CâmpeanucursurieducaţieprofesoricererepărinţiCCR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live