Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iunie 2017
Vizualizari: 1919
Comentează add

"Se împlinesc aproape opt decenii de la Pogromul din Iaşi. Comemorarea momentului îşi amplifică, gradual, tragismul", a transmis într-un mesaj preşedintele Klaus Iohannis.

76 de ani de la pogromul de la Iaşi

radiojurnal

Pogromul de la Iaşi - Trenurile morţii. Deschiderea uşii unui vagon. Foto: Wikipedia.org.

Manifestările care marchează 76 de ani de la Pogromul de la Iaşi au început joi, 29 iunie. Cimitirul Evreiesc din oraş va fi transformat în Muzeul Pogromului şi al Holocaustului, iar cu acest prilej, ambasadorul Statului, Excelenţa Sa Tamar Samash şi-a exprimat speranţa că proiectul început în urmă cu 12 ani , va fi definitivat.  

"Înainte de '40, în Iaşi, erau foarte multe comunităţi şi poporul român, poporul evreu au comunicat şi împreună au dezvoltat Iaşul. Au fost toleranţi. Trebuie să privim trecutul, să ne aducem aminte de trecut, să privim prezentul şi să analizăm viitorul, să facem totul pentru viitor. Acest muzeu va fi introdus în circuitul turistic şi ne dorim să fie un loc de comemorare şi un loc d eperelinaj a tuturor oamenilor ca să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat acum cu 76 de ani în urmă" a declarat ambasadorul Israelului.

Potrivit Radio România Iaşi, joi a fost prezent la manifestări şi ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis prin intermediul unui mesaj că deşi "se împlinesc aproape opt decenii de la Pogromul din Iaşi, comemorarea momentului îşi amplifică, gradual, tragismul".


Etichete Tamar SamashHans KlemmpogromIa;ievreimasacrutrenuriAntomescumare;al

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live