Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Martie 2022
Vizualizari: 206
Comentează add

75.000 de refugiații ucraineni, dintre care aproape 30.000 de copii, se află în prezent în România.

75.000 de refugiații ucraineni se află în prezent în România

florin-lepadatu

   Foto: Mihaela Buculei

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Oameni care fug din calea războiului continuă să vină în număr mare în țara noastră, peste 75.000 de refugiații ucraineni, dintre care aproape 30.000 de copii, se află în prezent în România.

Autoritățile, societatea civilă și organizațiile internaționale caută soluții pentru gestionarea acestora, un interes deosebit fiind manifestat față de situația minorilor care ajung singuri la noi în țară. 


Elena Tudor, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Copilului: "Vom avea o procedură foarte clară de înregistrare și de urmărire. Ulterior sunt îndrumați către servicii specializate, fie sunt preluați de Direcția Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului și plasați temporar, până se clarifică situația, într-un serviciu social, sau sunt îndrumați către alte servicii, astfel încât să ne asigurăm că ei într-un viitor apropiat beneficiază de toate serviciile de educație, de sănătate și de orice alt serviciul au nevoie la noi în țară."

Pe de altă parte, zeci de camioane cu ajutoare au fost trimise în Ucraina.


Ioan Lefter, directorul Crucii Roșii România: "Până în acest moment au intrat în Ucraina 44 de tiruri, 14 din partea Crucii Roșii române, restul din partea societăților de Cruce Roșie şi Semilună Roșie din lume. Turcia a intrat cu multe camioane, au intrat bulgarii, grecii, italienii, chinezii cu ajutoare şi avem semnale că vor veni din partea multor societăți naționale de Cruce Roșie şi Semilună Roșie ajutoare."


Etichete Siretvamarefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live