Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

1 Aprilie 2014
Vizualizari: 1223
Comentează add

Acest tragic eveniment din istoria românilor va fi rememorat într-un documentar cu titlul "Prinşi în plasa istoriei" care va fi difuzat azi la ora 21,30, la RRA.

73 de ani ani de la masacrul de la Fântâna Albă

daniela-coman

Iosif  Visarionovici Stalin.

Astăzi, se împlinesc 73 de ani ani, de la masacrul de la Fântâna Albă, una din cele mai mari tragedii ale istoriei nostre.

La 1 aprilie 1941, Armata Roşie a împuşcat aproape trei mii de români bucovineni, care încercau să se refugieze în România, după ce Bucureştiul a fost obligat să cedeze Uniunii Sovietice un teritoriu locuit de aproximativ 3 milioane de români.

Victimele au fost aruncate în gropi comune.

În memoria victimelor de atunci, 1 aprilie a fost declarată "Ziua Naţională în memoria românilor-victime ale masacrelor, deportărilor, foametei şi altor forme de represiune organizate de regimul sovietic în Bucovina, Ţinutul Herţei şi Basarabia".

Acest tragic eveniment din istoria românilor va fi rememorat într-un documentar cu titlul "Prinşi în plasa istoriei", realizat de Sorina Man şi care va fi difuzat în această seară, la ora 21,30, la Radio România Actualităţi.

Masacrul de la Fântâna Albă va fi comemorat, mâine, şi la Rădăuţi.


Etichete Fântâna AlbămasacrutragedieistorieArmata RăşieBucovinaUniunea SovieticăRomâniagropi comune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live