Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

11 Iulie 2018
Vizualizari: 970
Comentează add

La Reşiţa se fabrică tunuri din 1852, iar în 1972 a început producţia la noua fabrică, Arsenal.

72 de turele la Reşiţa

mario-balint

Ieri, 10 iulie 2018, s-a semnat memorandumul între Arsenal Reşiţa şi Rheinmetall cu privire la fabricarea, pe o perioadă de patru ani, a 72 de ţevi de tun la uzina reşiţeană, a declarat, în exclusivitate pentru o publicaţie locală, şeful PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, care ne-a confirmat telefonic informaţia. "Rămîne acum ca Ministerul Apărării Naţionale să dea comandă firmei germane pentru 72 de turele, iar Rheinmetall o să comande la Reşiţa cele 72 de ţevi de tun", a mai spus preşedintele PSD Caraş-Severin, fost preşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

La Reşiţa se fabrică tunuri din 1852, iar în 1972 a început producţia la noua fabrică, Arsenal. Din 2001, Arsenal Resita funcţionează drept filială a Companiei Naţionale ROMARM şi se află în conservare.

Reamintim că Rheinmetall şi Uzina Automecanică Moreni au încheiat în vara anlui trecut un parteneriat prin care a fost înfiinţată societatea mixtă Romanian Military Vehicle Systems care va fabrica, vinde şi asigura mentenanţa transportorului blindat de trupe 8x8 (TBT 8x8) pentru armata română.

TBT 8x8 - este al treilea cel mai sigur blindat din lume, susţin specialiştii. TBT 8X8 poate atinge o viteză maximă de 100-120 km/h, are o rază de acţiune de 700-900 km şi nivel de protecţie 3b. La nevoie, carcasa poate fi îmbunătăţită, asigurînd un grad sporit de siguranţă de 4 sau chiar 5b. Este capabil să asigure protecţie în cazul unor arme chimice sau nucleare şi poate permite îmbarcarea echipajului şi din mers. Are o capacitate de 12 persoane, cu tot cu şofer şi un motor diesel de 420 cai putere. TBT are aproape 8 metri lungime şi 2.4 metri lăţime.


Etichete turelecontractreşiţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live