Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

12 August 2020
Vizualizari: 953
Comentează add

Potrivit ultimelor raportări, trei focare noi de COVID-19 au fost declarate astăzi în judeţul Hunedoara. Noile zone aflate în atenție sunt Bretea, Orăștie și Petrila.

71 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus în județul Hunedoara

ilie-pintea

Foto: Arhiva/ Gabriel Sava.

În judeţul Hunedoara au fost depistate astăzi 71 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cele mai multe din ultima perioadă.

Autorităţile judeţene au cerut primarilor din nouă localităţi să intensifice măsurile de prevenţie, pentru a nu se ajunge la carantinarea acestora, iar spitalul din Simeria a devenit spital suport COVID-19.


Reporter: Potrivit ultimelor raportări, trei focare noi de COVID-19 au fost declarate astăzi în judeţul Hunedoara. Noile zone aflate în atenție sunt Bretea, Orăștie și Petrila.


Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei: În acest moment avem cinci cazuri confirmate la Petrila, mai există un al șaselea caz, care se pare că este din același grup, numai că rezultatul a fost incert. Din informațiile pe care le avem, este vorba despre un grup al unui cult religios. Astăzi am declanșat ancheta epidemiologică, urmează să contactăm persoanele, să vedem exact despre ce este vorba.


Reporter: Și la Complexul Energetic Hunedoara a fost confirmat astăzi un angajat care s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus. E vorba de un electrician de la Mina Lupeni, și el și soția lui fiind testați pozitiv, iar 16 angajați ai unității, inclusiv directorul minei, sunt în izolare la domiciliu.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică apreciază că este vorba de o transmitere comunitară a bolii și pentru că numărul de paturi în spitale este deja insuficient, au propus ca Spitalul CFR din orașul Simeria să fie declarat spital suport COVID pentru tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus. În județul Hunedoara au fost consemnate, de la debutul pandemiei, 1.249 de cazuri de COVID-19.


Etichete hunedoaracoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live