Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

7 Mai 2014
Vizualizari: 1816
Comentează add

La Palatul Parlamentului din Bucureşti au fost comemoraţi 70 de ani de la deportarea evreilor din Transilvania de Nord.

70 de ani de la deportarea evreilor din Transilvania de Nord

angela-cerven

Deportarea evreilor. Foto: Wikipedia.

Astăzi au fost comemoraţi la Palatul Parlamentului din Bucureşti 70 de ani de la deportarea evreilor din Transilvania de Nord.

S-au prezentat date istorice referitoare la evenimentele din anul 1944, când, sub administraţie maghiară, peste 150.000 de evrei au fost trimişi spre exterminare în lagărele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau şi în cele de muncă forţată.

Directorul Centrului pentru Studii Avansate de la Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA, Paul Shapiro, vorbeşte despre educarea tinerelor generaţii.

"Trebuie să educăm tinerele generaţii care ne vor urma în poziţii de răspundere, în guvern şi în viaţa profesională, în legătură cu ceea ce s-a întâmplat şi în legătură cu consecinţele pe termen lung, care vor afecta generaţiile viitoare, dacă astfel de crime vor fi permise să aibă loc din nou", spune Paul Shapiro.

Tot astăzi, câteva zeci de persoane, membri ai comunităţii evreieşti, autorităţi locale, parlamentari şi simpli cetăţeni au participat în Huedin, judeţul Cluj, la dezvelirea unei plăci comemorative.

Placa este amplasată pe o casă care a aparţinut unui membru marcant al comunităţii evreieşti, mort în lagărul de la Auschwitz, ne-a informat corespondentul Radio România, Claudiu Pădurean.


Etichete Ştiri nord-vestevreideportareHolocaustPaul ShapiroHedinClujAuschwitz-Birkenau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live