Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Iunie 2020
Vizualizari: 241
Comentează add

Totodată, 74% din moldoveni cred că relațiile cu Uniunea Europeană sunt bune.

63% din moldoveni au încredere în UE

sergiu-stet

   Chișinău. Foto: Arhivă.

63% din persoanele din Republica Moldova au încredere în Uniunea Europeană, comparativ cu 33% care au încredere în Uniunea Economică Eurasiatică. Aceasta este una dintre constatările unui sondaj de opinie, realizat de proiectul „Vecinii UE de la Est”, finanțat de UE, transmite IPN.

 
Potrivit sondajului, 82% din moldoveni sunt conștienți de sprijinul financiar din partea Uniunii Europene. Dintre aceștia, 58% consideră că sprijinul este eficient.Totodată, 74% din moldoveni cred că relațiile cu Uniunea Europeană sunt bune.
 
61% din cetățenii moldoveni consideră că Uniunea Europeană are o imagine pozitivă, 29% o consideră neutră și doar 9% au o imagine negativă.
 
Sondajul a fost realizat în cele șase țări ale Parteneriatului Estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Cercetarea a fost efectuată în lunile februarie și martie 2020, bazându-se pe interviuri față în față, pe un eșantion reprezentativ de o mie de persoane per țară.
 
Scopul sondajelor anuale este de a investiga și de a înțelege mai bine opinia și nivelul de cunoaștere pe care cetățenii țărilor Parteneriatului Estic al UE îl au cu privire la Uniunea Europeană și cooperarea UE cu țara lor.
 

Etichete uecHIȘINĂURepublica Moldovasondaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live