Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Septembrie 2021
Vizualizari: 542
Comentează add

8.000 de cadre didactice şi personal auxiliar din şcoli s-au vaccinat anti-COVID-19 pe perioada verii. 2.400 de elevi din 12 localități, vor începe școala on-line.

61% imunizare în domeniul educaţiei - mai mult decâ dublul mediei naţionale

radiojurnal

 

Puţin peste 8.000 de cadre didactice şi personal auxiliar din şcoli s-au vaccinat anti-COVID-19 pe perioada verii, a anunţat în această seară ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care s-a declarat nemulţumit de situaţie.

Totuşi, a precizat el, proporţia celor imunizaţi din domeniul educaţiei este de 61%, mai mult decât dublul decât media naţională. La finalul unei şedinţe de guvern desfăşurată în cursul serii, Sorin Cîmpeanu a precizat că peste 15% dintre elevi s-au vaccinat deja, dintre care 4.500 în ultimele cinci zile, din categoriile de vârstă de 16 - 19 ani (2.500 elevi) şi 12 - 15 ani (2.000 elevi).  


Sorin Cîmpeanu:
Una din trei persoane vaccinate la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev. Este un semnal important, este un semnal bun care ne dă speranţe că, după începerea şcolii, odată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de şcoli, vom înregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor.


Ministrul Educaţiei a anunţat că există însă 12 localităţi în care rata de infectare cu COVID-19 a trecut de 6/1.000, situaţie în care cei 2.400 de elevi nu vor putea participa, din 13 septembrie, la cursuri, fizic, ci  online.


Etichete sorin cîmpeanupersonal vaccinatșcoala on-linepandemia CoVID-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live