Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

9 Septembrie 2011
Vizualizari: 1280
Comentează add

Inundaţiile din nord-estul SUA au luat viaţa a cinci persoane şi a forţat evacuarea a altor 100 de mii. Avertismente de inundaţii sunt în vigoare în mai multe comitate din cinci state americane.

5 persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din SUA 5 persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din SUA - Conține video

ionut-dragu

Apele au crescut alarmant şi în statul american Louisiana. Foto: Reuters.

Ploile torenţiale care afectează nord-estul Statelor Unite au determinat autorităţile să ordone evacuarea a 100.000 de persoane ameninţate de inundaţii, care deja s-au soldat cu cinci morţi.

Potrivit AFP, aceste noi intemperii intervin în condiţiile în care regiunea abia se reface după trecerea, săptămâna trecută, a uraganului Irene, care a cauzat pagube de peste zece miliarde de dolari şi a provocat moartea a cel puţin 40 de persoane în estul Statelor Unite.

Avertismente de inundaţii sunt în vigoare în mai multe comitate din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut, Virginia şi Maryland, unde mai multe râuri s-au revărsat, inundând oraşe şi ferme şi determinând închiderea unor autostrăzi, potrivit Serviciului meteorologic naţional.

Preşedintele Barack Obama a decretat joi seara stare de urgenţă în statul New York, o declaraţie formală care permite deblocarea de subvenţii federale pentru coordonarea eforturilor cu scopul "de a salva vieţi şi a proteja sănătatea publică", a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Aproximativ 100.000 de persoane din comitatul Luzerne, în Pennsylvania, au primit un ordin de "evacuare obligatorie", incluzând cei 20.000 de locuitori din Wilkes-Barre, a anunţat purtăoarea de cuvânt a municipalităţii, Drew McLaughlin.

Nivelul fluviului Susquehanna, care traversează Wilkes-Barre şi sate din statul New York, este anormal de ridicat, potrivit autorităţilor.

"Ne aşteptăm la un nivel-record sau aproape istoric în mai multe părţi ale statului", a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de intervenţie din Pennsylvania, Ruth Miller.

Cel puţin trei decese au fost semnalate autorităţilor în Pennsylvania, a adăugat Ruth Miller, în timp ce statul se pregătea de cele mai grave inundaţii după cele din 1972.

Alte două decese au fost înregistrate în nordul statului Virginia, potrivit serviciilor de intervenţie locale.

Video: Inundaţiile pun în dificultate autorităţile americane care se văd nevoite să evacueze mii de persoane.


Etichete inundaţiiSUAploi torenţiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live