Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI. Recensământ 2022 Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

7 Octombrie 2010
Vizualizari: 2249
Comentează add

Incendiile de vegetaţie şi canicula din Rusia din această vară au provocat aproape 56 de mii de decese mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În iulie-august, rata mortalităţii din Moscova a crescut cu 68,6 la sută.

56 de mii de ruşi au murit din cauza caniculei

ionut-dragu

Foto: Reuters.

Rusia a înregistrat aproape 56.000 de decese suplimentare în perioada de caniculă din iulie şi august 2010, în raport cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Potrivit cifrelor publicate de agenţia federală de statistici, Rosstat, citată de AFP, Rusia a înregistrat 191.951 de decese în august, cu 41.262 mai multe decât anul trecut.

Astfel, Rusia a înregistrat 55.736 de decese suplimentare în iulie şi august, când Rusia s-a confruntat cu o caniculă fără precedent.

Mai mult, canicula din această vară din Rusia s-a aflat şi la originea unor incendii de pădure şi de turbă. Incendiile au provocat un fum care a îngreunat aerul din capitala Rusiei şi au afectat cursele aeroportului din imediata apropiere a Moscovei.

De asemenea, în august, rata mortalităţii din capitala rusă a crescut cu 68,6 la sută.

Creşterea cea mai puternică a ratei mortalităţii din Rusia, în august 2010, a fost înregistrată în regiunea Volgograd, în sud-vestul Rusiei.

Pe următoarele locuri se situează zona Lipeţk, la 500 de kilometri sud de Moscova, cu o creştere de 71,1 la sută, Voronej cu 68,7 la sută şi Moscova cu 68,6 la sută.

Bilanţul prezentat de agenţia federală de statistici este primul care acoperă toată perioada de caniculă, autorităţile ruse refuzând să comunice numărul deceselor cauzate de criză, în condiţiile în care presa, spitalele şi pompele funebre menţionau creşterea numărului de decese.


Etichete Rusiacaniculădeceseagenţia federală de statisticiMoscovafumincendiiiulieaugust

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live