Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 Iunie 2016
Vizualizari: 803
Comentează add

Autoritățile locale au dat publicității bilanțul pagubelor provocate de grindină și inundații.

550 de locuințe afectate de fenomene meteo la Petroșani

ilie-pintea

Inundații la Petroșani (foto: Ilie Pintea)

Autoritățile locale din Petroșani au dat publicității astăzi un bilanț provizoriu al distrugerilor provocate de fenomenele meteo de la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, peste 700 de autoturisme au fost avariate de grindina de sâmbătă noaptea, și au cerut dovadă de la poliție pentru reparații, iar peste 550 de locuințe au avut de suferit, atât din cauza avariilor provocate de grindină, cât și din cauza inundațiilor. Dintre acestea, 30 de apartamente aflate la parterul blocurilor din cartierul Aeroport au fost distruse complet.

Pentru ajutorarea persoanelor aflate în această situații,  Consiliul Local a alocat 1,5 milioane de lei, despăgubirea maximă care poate fi acordată unei familii fiind de 3000 de lei. Primăria a dispus efectuarea anchetelor sociale necesare pentru a înainta Guvernului solicitarea alocării unor ajutoare de urgență.

Pe lângă pagubele consemnate, ploile au provocat două alunecări de teren, una care afectează drumul spre un cartier, iar alta care a pus în pericol un stâlp de înaltă tensiune al rețelei care alimentează orașul cu electricitate. Municipiul Petroșani a fost localitatea cel mai grav afectată de fenomenele meteo care au avut loc în județul Hunedoara în ultima perioadă.


Etichete inundațiiValea Jiuluigrindinăinundații la PetroșanisinistrațiTiberiu Iacob Ridzi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live