Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Duminică, 21 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Martie 2019
Vizualizari: 383
Comentează add

BNR va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din aur şi o monedă din alamă, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna.

550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna

florin-lepadatu

 

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din aur şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna.

Aversul monedei din aur redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripţia în arc de cerc ROMANIA, valoarea nominală 100 LEI, stema României, inscripţia PUTNA şi anul de emisiune 2019, iar aversul monedei din alamă, pentru colecţionare, redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripţia în arc de cerc ROMANIA, valoarea nominală 50 Bani, stema României, inscripţia PUTNA şi anul de emisiune 2019.

Reversul comun monedelor din aur şi din alamă, pentru colecţionare, prezintă portretul domnitorului Ştefan cel Mare şi inscripţia în arc de cerc ŞTEFAN CEL MARE.

Tirajul este de 500 monede din aur şi 10.000 monede din alamă, pentru colecţionare.

Preţurile de vânzare sunt de 1.815 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, şi de 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

Monedele din aur şi monedele din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR. 


Etichete Putna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live