Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Februarie 2018
Vizualizari: 521
Comentează add

54 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei - este ultimul bilanţ anunţat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

54 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei

florin-lepadatu

 

54 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei - este ultimul bilanţ anunţat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

A crescut în ultima perioadă numărul infecţiilor respiratorii, iar serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov face faţă cu greu solicitărilor.

Zilnic primeşte între 1.500 şi 1.700 de apeluri.

Detalii are Arina Petrovici: "Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei a ajuns la 54, iar medicii subliniază că singura metodă de a preveni îmbolnăvirea este vaccinarea.

Sunt înregistrate peste 780 de cazuri de gripă în ţară, cele mai multe în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa, iar numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere, apropiindu-se de 135.000.

În capitală, peste 1.500 de oameni solicită zilnic serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov. 

Directorul general, Alis Grasu, subliniază că se fac eforturi foarte mari pentru păstrarea în condiţii bune de intervenţie a ambulanţelor şi eforturi şi mai mari pentru aducerea la serviciu a personalului în regim de gardă.

Doctorul Alis Grasu îndeamnă persoanele cu simptome de gripă sau viroză să meargă de la primele semne de boală la medicul de familie, pentru a primi tratament şi pentru a evita complicaţiile."


Etichete Spitalbolnavigripămedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live