Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

28 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1233
Comentează add

Cancerul la copii este vindecabil în proporţie de peste 80%, iar succesul terapeutic depinde foarte mult de stadiul diagnosticării, sunt de părere medicii oncologi.

500 de cazuri noi de cancer la copii sunt depistate anual

marilena-francu

Foto: Arhivă.

Cancerul la copii este a doua cauză de deces la grupa de vârstă între 4 şi 15 ani, însă medicii atrag atenţia că este vindecabil, iar succesul terapeutic depinde foarte mult de stadiul diagnosticării.

În stadiile curabile diagnosticate precoce, rata de supravieţuire depăşeste 90%, a precizat Monica Dragomir, şefa Secţiei de Oncologie Pediatrică de la Institutul "Prof.dr. Alexandru Trestioreanu" din Capitală, la o conferinţă de specialitate desfăşurată azi.

"Cancerele copilului reprezintă doar 2% din toate cancerele şi, în egală măsură, 2% din toată patologia pediatrică. Este o boală foarte rară. Diferenţa între cancerele copilului şi cancerele adultului este că acestea sunt tratabile şi se pot vindeca în proporţie de peste 80%, dacă sunt diagnosticate în stadii curabile, primele stadii de boală", a spus Alexandru Trestioreanu.

În România, specialiştii spun că apar 500 de cazuri noi de cancer pediatric pe an şi circa 5.000 de pacienţi cu boala în evoluţie. 


Etichete cancerdiagnostictratamentcopiipediatriesupravieţuirevindecaremediciMonica Dragomironcologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live