Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Septembrie 2022
Vizualizari: 366
Comentează add

Există un avantaj fiscal pentru firmele angajatoare deoarece nu se plătesc toate contribuţiile la stat, ca în situaţia unui angajat clasic.

5.000 de persoane din sistemul penitenciar sunt dornice şi apte de muncă

radiojurnal

  Arhivă foto: Cristiana Sabău.

5.000 de persoane din sistemul penitenciar sunt dornice şi apte de muncă, afirmă conducerea Administraţiei Penitenciarelor. După cum transmite reporterul RRA, Diana Surdu, unitatea de detenţie din Ploieşti a încheiat deja un contract cu un agent economic care va angaja 40 de deţinuţi din regimul deschis, iar alte 60 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Timişoara vor fi angajate de o firmă privată.

Directorul Administraţiei Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin, a îndemnat companiile care au nevoie de forţă de muncă să apeleze la penitenciare pentru contracte, deoarece există beneficii.

Dan Halchin: Persoanele private de libertate în cauză au ceva util de făcut, câştigă şi o sumă de bani. Avantajul fiscal este că nu se plătesc toate contribuţiile la stat, ca în situaţia unui angajat clasic. Deci, apare un avantaj fiscal important. Ceea ce, în schimb, cred eu că este deficit, este capacitatea penitenciarului de regim deschis sau semideschis de a pune aproape instantaneu la dispoziţie un număr mare de muncitori şi, ori de câte ori un agent economic a fost curios să vadă cum funcţionează un astfel de mecanism, aproape de fiecare dată lucrurile s-au încheiat cu un contract.


Etichete firme angajatoaresistemul penitenciardeținuțiavantaje fiscale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live