Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Octombrie 2018
Vizualizari: 658
Comentează add

1/3 dintre studenţi învaţă la universităţi din regiunea Bucureşti-Ilfov,100.000 sunt înscrişi în Cluj-Napoca,iar pe locul 3 este Iaşul,unde a fost prezent şi preşedintele Iohannis.

480.000 de studenţi în noul an universitar pt licenţă, masterat şi doctorat

radiojurnal

 

480.000 de studenţi au început ieri noul an universitar la toate cele trei cicluri de învăţământ superior, pentru licenţă, masterat şi doctorat.

Circa o treime din totalul studenţilor învaţă la universităţi din regiunea Bucureşti-Ilfov, alţi 100.000 sunt înscrişi la universităţi din Cluj-Napoca, iar Iaşiul este pe locul trei în topul centrelor universitare din România.

La Iaşi, s-a aflat ieri şi preşedintele Klaus Iohannis, care a participat la festivităţile de deschidere a anului academic, organizate, pentru prima dată în comun, de toate cele cinci universităţi de stat din acest oraş, precum şi la evenimentul de la Universitatea Gheorghe Asachi, instituţie care a marcat 205 ani de inginerie cu predare în limba română.

Şeful statului a subliniat că învăţământul tehnic este, din multe puncte de vedere, una dintre principalele componente ale unui sistem educaţional conectat la piaţa muncii şi la realităţile economice.

Ceremonii de deschidere a noului an universitar au avut loc ieri şi în instituţiile militare de învăţământ superior.

La Academia Tehnică Militară, care a primit din acest an numele Regelui Ferdinand I, a fost prezent şi ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Ministrul Fifor a apreciat că modernizarea armatei impune pregătirea unor ingineri militari la standarde NATO.


Etichete 480.000 de studenţiBucureşti-IlfovCluj-NapocaIaşiRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live