Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

2 Iulie 2019
Vizualizari: 388
Comentează add

Trei din patru parlamentari britanici au "probabil o sănătate mintală fragilă", arată rezultatele unui studiu efectuat în Camera Comunelor.

42% dintre parlamentarii britanici, "sănătate mintală sub nivelul optim"

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Agerpres

Trei din patru parlamentari britanici au "probabil o sănătate mintală fragilă", arată rezultatele unui studiu efectuat în Camera Comunelor.

Autorii raportului spun că este mult mai probabil ca deputaţii să sufere de stres, depresie şi de alte afecţiuni similare, decât restul populaţiei. Dan Vasiliu transmite de la Londra. 

Analizare informaţiilor oferite de 146 de parlamentari care au acceptat să ia parte la studiu arată că 42% au o sănătate mintală sub nivelul optim, 34% au probabil probleme psihologice, în timp ce 24% nu prezintă semne ale unor astfel de probleme.

Aceste rezultate indică o imagine îngrijorătoare a stării psihice a deputaţilor britanici, spune psihiatrul Dan Poulter, coautor al studiului şi el însuşi parlamentar al Partidului Conservator. În comparaţie cu alte categorii de angajaţi, printre care manageri de corporaţie, manageri de companii mai mici şi salariaţi cu venituri mari, deputaţilor care spun că se simt inutili, nefericiţi şi trec prin stări de depresie este semnificativ mai mare.

Spre exemplu 34% dintre parlamentarii au o afecţiune psihică comună, dublu faţă de cei din grupul cu venituri mari.

De asemenea deputaţii au un nivel mai mic de concentrare, dorm mai puţin din cauza grijilor, se simt numai puţin folositori şi mai puţin capabili de a lua decizii decât persoanele din celelalte grupuri analizate.

Doctorul Poulter spune că este îngrijorător că 52% dintre parlamentarii care au o afecţiune psihică nu doresc să discute despre acest lucru cu liderii partidului, 48% nu vor să vorbească cu alţi colegi parlamentari, iar 55% nu ştiu ce ar trebui să facă pentru a beneficia de ajutor în cadrul Parlamentului.


Etichete parlamentari britanicisanatate mintalastudiumarea britaniecamera comunelorstres

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live