Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 121
Comentează add

Pe primele trei locuri din punct de vedere al prezenţei la vot se află judeţele Giurgiu, Olt şi Teleorman, cu peste 33 de procente.

41% din cei peste 19 milioane de cetăţeni şi-au exprimat opțiunea la vot

radiojurnal

Aproximativ 41% din cei peste 19 milioane de cetăţeni cu drept de vot şi-au exprimat până acum opţiunea pentru a-şi alege reprezentanţii în administraţia locală. Mai sunt mai puţin de două ore până la închiderea urnelor. Andrei Şerban este acum în direct cu cele mai noi date furnizate de AEP. Bună seara, Andrei.

Reporter: Bună seara. Pe primele trei locuri din punct de vedere al prezenţei la vot se află judeţele Giurgiu, Olt şi Teleorman, cu peste 33 de procente. Pe ultimul loc în acest clasament se află municipiul Bucureşti, cu 31,81% din cei cu drept de vot, care s-au prezentat la urne. În mediul rural, au ieşit la vot mai multe persoane decât în urban, cu aproximativ 700.000 de cetăţeni.

Cei mai mulţi votanţi se încadrează în intervalul de vârstă 45-64 de ani. O împărţire interesantă ţine cont de gen, femeile au ieşit în număr mai mare la vot decât bărbaţii în 36 de judeţe, pentru ca bărbaţii să fie mai numeroşi doar în cinci: Alba, Covasna, Giurgiu, Gorj şi Olt. Şi o ultimă informaţie, Biroul Electoral Central a respins cu puţin timp în urmă cererea MAI de prelungire a votării după ora 21:00.


Etichete (ii)votareprezenta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live