Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

13 Mai 2019
Vizualizari: 468
Comentează add

40% din Combinatul chimic Oltchim a intrat în procedură de faliment

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

 

Aproximativ 40% din Combinatul chimic Oltchim a intrat în procedură de faliment, după ce Tribunalul Vâlcea a admis cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari. În locul vechilor clădiri şi instalaţii ar urma să fie amenajat un parc tehnologic.

Reporter: Ana Maria Cârstea - Pentru trei secții ale Combinatului chimic Oltchim rămase nevândute s-a început procedura de faliment. Cei aproximativ 180 de angajați nu își vor pierde deocamdată locurile de muncă. Aceștia vor continua să lucreze la mentenanță sau la pază. Deși mâhniți de situația Oltchimului, unde în urmă cu 51 de ani aproximativ 15.000 de oameni își desfășurau activitatea, râmnicenii recunosc însă că doar așa s-a putut redresat societatea.

- După '70, era o întreprindere nemaipomenit de bună. Lucra 66% din populația Râmnicu Vâlcea acolo, la combinat.

- E păcat ca o întreprindere mare, cum a fost Oltchim-ul să ajungă în faliment, dar totuși cred că altă soluție nu era decât cu privatizarea. S-a încercat privatizarea lui totală și nu s-a putut face și atunci s-a făcut pe pachete și secțiile care mergeau au fost vândute și celelalte au intrat în faliment.

Reporter: Dacă instalațiile și clădirile secțiilor intrate în faliment vor ajunge în cele din urmă la fier vechi, planul este ca pe locul rămas să funcționeze un parc tehnologic.


Etichete Oltchimfaliment

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live