Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

4 Noiembrie 2021
Vizualizari: 395
Comentează add

Între acestea, nu se află însă economii puternice, precum cele ale Chinei, Statelor Unite sau Australiei.

40 de state au hotărât să îşi reducă treptat dependenţa de cărbune

aura-neag-londra

World Leaders pose for a group photo at an evening reception to mark the opening day of COP26 on the sidelines of the COP26 UN Climate Change Conference in Glasgow. PHOTO: Alberto Pezzali / POOL / AFP

Peste 40 de state au căzut de acord să își reducă treptat dependența de cărbune care este unul dintre cei mai poluanţi ai atmosferei.

Între acestea, nu se află însă economii puternice, precum cele ale Chinei, Statelor Unite sau Australiei.

Printre cele 40 de țări care au promis că-şi vor reduce dependența de cărbune se află Polonia, Austria, Vietnam sau Chile.

Prin acest document, convenit ca parte a conferinței ONU despre criza climatică de la Glasgow, ţările semnatare se obligă să nu mai aibă în folosință centrale pe bază de cărbune până la finalul anilor 2030.

Ţările sărace semnatare urmează să renunțe la cărbune un deceniu mai târziu. Președintele conferinței ONU de la Glasgow, ministrul britanic Alok Sharma, a declarat că zilele cărbunelui sunt numărate, însă rămân foarte multe de făcut.

Declarația privind eliminarea cărbunelui nu este semnată de țări importante, precum: China, Statele Unite sau Australia. Economia Indiei, o țară cu o populație de peste 1,3 miliarde de locuitori, este dependentă și ea în proporție de 70% de cărbune.

Eliminarea graduală a cărbunelui până la sfârșitul anilor 2030 este unul din obiectivele majore ale conferinței ONU despre criza climatică de la Glasgow.

Președintele delegației de protejare a mediului Greenpeace, Pablo Osornio, a spus că declarația nu este suficient de ambițioasă și lasă prea multe portițe de ieșire pentru țările vizitate.


Etichete carbunepoloniaustriavietnamchileonucriza climaticaglasgow(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live