Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2018
Vizualizari: 687
Comentează add

Au început să apară tabere improvizate.Sute de migranţi din America Centrală au ajuns numai ieri în oraş.6000 de militari ai SUA sunt în zonă pt a opri trecerea ilegală a graniţei.

4000 de migranţi la Tijuana, oraş aflat la frontiera Mexicului cu SUA

radiojurnal

 

Mai mult de 4.000  de migranţi, între care şi 400 de copii, se află în prezent la Tijuana, potrivit autorităţilor acestui oraş mexican de la graniţa cu Statele Unite ale Americii.

Sute de migranţi din America Centrală au continuat să sosească, ieri, unii pe jos, alţii transportaţi cu autobuzul de la Mexicali, localitate aflată la aproape 200 de kilometri de Tijuana.

Aici, au început să apară şi tabere improvizate, constată reporterii France Presse.

Şi tot ieri, ministrul american al apărării, Jim Mattis, a afirmat că cei aproape 6 mii de militari desfăşuraţi în zonă înainte de sosirea caravanei de migranţi vor putea interveni în cazul unor tentative violente de trecere a frontierei, dar nu vor fi înarmaţi decât cu bastoane.

Cel care a semnat ordinul de desfăşurare, preşedintele Donald Trump, lăsa să se înţeleagă anterior că militarii vor putea deschide focul, dacă migranţii îi vor ataca cu pietre.


Etichete caravana de migranţisuagraniţămexictijuana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live