Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

12 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1157
Comentează add

La nivelul întregii ţări, 16% dintre case au nevoie de consolidare, se mai arată într-un studiu realizat de Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice IRSOP.

40% dintre locuinţele din mediul urban "necesită reparaţii urgente"

mira-gombos

Foto: captură video.

Aproximativ 40% dintre locuinţele din mediul urban au nevoie de reparaţii, iar jumătate dintre aceste reparaţii sunt considerate urgente, relevă datele unui studiu realizat de Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice.

Deteriorările, înghesuiala şi absenţa confortului sunt principalele probleme ale multora dintre locuinţele în care trăiesc românii.

La nivelul întregii ţări, 16% dintre case au nevoie de consolidare şi se confruntă cu igrasia, scurgeri ale reţelelor de apă şi lumină insuficientă, în timp ce peste o treime dintre gospodăriile din mediul rural nu au nici astăzi grup sanitar, baie sau duş interior.

O altă problemă identificată de sociologi este legată de oferta slabă de locuinţe noi. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Statistică, ponderea caselor şi a blocurilor construite după anul 2000 este de doar 15%, iar cererea actuală pentru o locuinţă este de aproape 1 milion de unităţi numai în mediul urban.

În studiul IRSOP preluat de redactorul nostru Iulian Olescu, se mai arată că 68% dintre cei intervievaţi doresc să lanseze proiecte de îmbunătăţire locativă în următorii cinci ani.

O treime dintre aceştia vizează renovarea locuinţei, o altă treime cumpărarea unei case noi, iar în 40% se regăsesc cei care vor să construiască o casă, să cumpere un teren, să-şi extindă locuinţa sau să facă diverse reparaţii. 


Etichete studiu IRSOPlocuinţeconsolidareINSrisc seismic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live