Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 239
Comentează add

La începerea noului an școlar, în cele mai multe instituţii de învăţământ s-a intrat în clase, dar cu mască de protecţie sanitară şi păstrând distanţarea fizică.

3 şcoli şi 4 grădiniţe din Prahova și o școală din Olt fac lecții online

radiojurnal

 

Noul an şcolar a început ieri cu totul altfel. În cele mai multe instituţii de învăţământ s-a intrat în clase, dar cu mască de protecţie sanitară şi păstrând distanţarea fizică. În altele, o parte dintre elevi participă la ore în sălile de clasă, iar ceilalţi urmăresc lecţiile online de acasă. Şi există şi şcoli în care toate cursurile sunt exclusiv online. În mai multe localităţi au apărut deja cazuri de COVID-19 confirmate în rândul profesorilor şi al elevilor. Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă din zonele respective trebuie să decidă dacă se impune suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru 14 zile.

Redactorul RRA, Gabriela Mitrovici, are informații pe această temă.


Gabriela Mitrovici:
În judeţul Prahova au fost deja suspendate cursurile cu prezenţă fizică în trei şcoli şi patru grădiniţe, după ce 39 de elevi şi trei profesori au avut rezultate pozitive la testarea pentru noul coronavirus. Aşadar, se va trece la cursuri exclusiv online pentru 14 zile la Colegiul Naţional Militar Dimitrie Cantemir din Breaza şi la două şcoli din comuna Gorgota. Şi în Olt se învaţă după scenariul roşu la şcoala din comuna Vădăstriţa, unde un profesor a fost infectat, iar alţi 20 au fost plasaţi în izolare. În judeţ mai sunt alte patru cadre didactice bolnave, dar în alte localităţi.  

În şcolile şi colegiile militare au fost testaţi toţi elevii săptămâna trecută. 20 dintre ei au fost pozitivi cu noul coronavirus, dar începerea cursurilor nu a fost afectată, pentru că aceştia nu au intrat în instituţiile de învăţământ. Elevii confirmaţi ca infectaţi şi cei aflaţi în carantină, au acces la cursuri în format online.


Etichete noului an școlarmască de protecţie sanitarădistanţare fizicălecții online

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live