Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

8 Februarie 2014
Vizualizari: 1107
Comentează add

Aproximativ trei miliarde de telespectatori din întreaga lume au urmărit, vineri seară, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, potrivit organizatorilor.

3 miliarde de telespectatori au văzut deschiderea JO de la Soci

diana-surdu

Ceremonia de deschiderea a JO de la Soci. Foto: facebook.com/sochi2014.

În Rusia, autorităţile au anunţat că aproximativ trei miliarde de telespectatori din întreaga lume au urmărit, vineri seară, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci.

În Europa, o audienţă semnificativă s-a înregistrat în Germania - 9 milioane de telespectatori, în Franţa 5 milioane, iar în Marea Britanie 2,5 milioane de oameni au urmărit ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Soci.

Presa internaţională a apreciat ca impresionantă ceremonia de deschidere a celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Publicaţia italiană La Stampa consideră însă că spectacolul a fost prea scump pentru Jocurile de Iarnă, iar cotidianul Süddeutsche Zeitung a apreciat că "ceremonia de la Soci a fost un fel de propagandă în tăcere".

Norvegia și SUA sunt favoritele la medalii

Cotidianul francez Liberation susţine că ceremonia de deschidere a fost ocazia perfectă pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, de a arăta lumii întregi ce ţară a construit în 14 ani de putere.

În Italia, presa a supranumit Jocurile de Iarnă de la Soci drept "Olimpicile lui Putin".

Conform unui studiu al publicaţiei The Wall Street Journal, sportivii norvegieni vor câştiga cele mai multe medalii la Soci.

Delegaţia Norvegiei ar urma să câştige 33 de medalii, cu una mai mult decât echipa Statelor Unite, o ţară cu o populaţie de 65 de ori mai mare.

În schimb, potrivit companiei de consultanţă PricewaterhouseCoopers, Statele Unite vor ocupa primul loc în clasamentul pe medalii, în timp ce Germania, Rusia, Canada, Austria şi Norvegia se vor lupta pentru poziţia secundă.


Etichete Soci 2014RusiaJocuri OlimpiceiarnăNorvegiaGermaniaVladimir Putinmedalii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live