Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 371
Comentează add

368 localităţi au depăşit indicele de 3 cazuri la mia de locuitori #Covid

radiojurnal

Raed Arafat. Foto. gov.ro

În România există 368 de localități unde a fost depășit coeficientul de infectare de trei cazuri la mia de locuitori, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, la începutul ședinței de guvern, de ieri.

El a precizat că în aceste localități au fost suspendate anumite activități, că învățământul se desfășoară doar online și că purtarea măștii este obligatorie și în exterior.

Raed Arafat a menționat că s-au înregistrat progrese în tratarea pacienților, în special în ceea ce privește capacitatea de ventilație.


Raed Arafat: Am început să creștem capacitatea, mai ales pe ventilație și în zonele care sunt mai afectate, de exemplu în București, am distribuit ventilatoare suplimentare, la Pantelimon, Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca. Mai mult decât atât, am amplasat deja două posturi medicale avansate, care permit extinderea capacității de observație a pacienților, la Pantelimon și la Spitalul Universitar, și capacitatea de ventilație ne ajută să asistăm pacienții până îi internăm în secțiile de ATI. Noi zilnic avem o discuție cu toate centrele de coordonare județene. În acest moment, pot să vă spun că avem trei localități, în județul Maramureș, două în județul Cluj, două în județul Neamț, una în județul Galați și una în județul Constanța, care se află sub carantinare.

(PH)


Etichete coronavirusraed arafatrata de infectare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live