Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Ianuarie 2022
Vizualizari: 177
Comentează add

”Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele şi Secţiile de Terapie Intensivă în cazul copiilor. ”

348 de copii diagnosticați cu COVID erau internați în spitalele din țară

florin-lepadatu

Arhivă foto.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Ritmul vaccinării anti-COVID-19 se menține la un nivel foarte scăzut, cu doar puțin peste 4.500 de persoane nou vaccinate în 24 de ore și un număr dublu de doze administrate ca booster.

Înmulțirea infectărilor cu SARS-CoV-2 nu pune probleme în acest moment în asigurarea asistenței medicale pentru pacienți COVID sau cu alte afecțiuni - a declarat ministrul sănătății într-o dezbatere pe tema evoluției valului 5 al pandemiei, organizată de "Salvați Copiii".

Alexandru Rafila a anunțat că în curând vor deveni funcționale toate cele 230 de centre de evaluare în ambulatoriu a pacienților, dar și că se va extinde activitatea de testare.

3.000 de medici de familie au încheiat deja contracte cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate pentru a face testele în cabinetele lor.

Ministrul sănătății a mai spus ieri că România nu se confruntă în prezent cu o creștere importantă a numărului de infectări cu coronavirus în rândul copiilor.


Alexandru Rafila: ”Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele şi Secţiile de Terapie Intensivă în cazul copiilor. Cred că toţi trebuie să fim responsabili, trebuie să fim conștienți de faptul că întreruperea activității școlare și așa-zisa școală online, pentru că mulți dintre copii nu au acces la școală în mod real online, duce la consecințe foarte serioase asupra evoluția acestor copii și lucrul ăsta trebuie foarte bine înțeles. ”

La ultima raportare 348 de copii diagnosticați cu COVID erau internați în spitalele din țară, dintre care 11 la ATI.


Etichete virusspital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live