Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1276
Comentează add

Ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici susţine că, dacă noastră ţara păstrează acelaşi ritm de implementare, poate să folosească 80% din alocarea financiară, în 2015.

"30% rată de absorbţie a fondurilor europene", în 2013

radiojurnal

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. Foto: maeur.ro.

România va ajunge, până la sfârşitul acestui an, la un nivel-record în privinţa cheltuirii banilor europeni de la momentul aderării la Uniunea Europeană - anunţă ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici.

El apreciază că în prezent funcţionarii publici implicaţi în absorbţia fondurilor comunitare au o altă determinare şi ştiu mai bine ce trebuie să facă, iar gradul de absorbţie va creşte consistent în următorii doi ani.

"La finalul acestui an, vom ajunge la 30%. Nu este mult, este foarte puţin pe lângă cât ar trebui să fie în România nivelul de absorbţie.

"Este mult faţă de ce a fost, dar dacă păstrăm acest ritm de implementare putem să ajungem la nivelul lui 2015 să depăşim 80% din alocarea financiară" a spus ministrul Eugen Teodorovici.

Totodată, el susţine că ţara noastră ar putea să atragă şi să cheltuie ca procent "cam aceeaşi sumă".

Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn, spunea în urmă cu două săptămâni că România a înregistrat un real progres privind rata de absorbţie a fondurilor europene.

"Dacă ne uităm înapoi, în decembrie 2012 anul trecut, România absorbea 15% din fondurile structurale. Acum s-a ajuns la o rată de absorbţie de 25%", declara Shirin Wheeler.


Etichete fonduri UErată de absorbţieEugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live