Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 August 2020
Vizualizari: 251
Comentează add

30 de contacţi ai unui caz pozitiv de COVID-19, depistați la Costinești

radiojurnal

 Foto: radiovacanta.ro.

30 de tineri din judeţul Vaslui contacţi ai unui caz pozitiv de COVID-19 au fost depistați astăzi la Costinești unde se aflau din data de 1 august și urmau să participe la un eveniment privat.
 
În urma înștiințării venite de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, Poliția Costinești și Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța au efectuat un control și au constatat că tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani erau cazați în două vile și o pensiune. Dintre cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluați de echipajele SMURD venite din județul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate până la sosirea echipajului care îi va prelua și transporta către județul de domiciliu.
 
La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul Sars Cov 2. Prefectul județului Constanța, George Niculescu: Judeţul Constanța este receptor de persoane care vin posibil infectate cu COVID la mare și aici cred că datoria părinților care i-au lăsat pe aceşti copii să vină să se distreze pe litoralul constănțean este una lipsită de responsabilitate. Părinții trebuiau să testeze copiii, să își ia toate măsurile ca aceștia să plece pe litoral în siguranță din punct de vedere medical.
 
Prefectul de Constanţa a făcut un nou apel la agenţii economici care prestează servicii turistice să respecte măsurile sanitare pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului.
 
Cele două vile din Costineşti în care stăteau 23 dintre cei 30 de tineri nu sunt clasificate și nu oferă condiții corespunzătoare de cazare.
 
Pentru nerespectarea măsurilor impuse de situația epidemiologică, specială DSP Constanța a dispus închiderea celor două unități de cazare și amendarea proprietarilor cu câte 10.000 RON.
 
(PH)

Etichete covid-19CostinestiVaslui(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live