Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

22 Decembrie 2019
Vizualizari: 1152
Comentează add

Se împlinesc astăzi 30 de ani de la căderea regimului dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

30 de ani de la Revoluție. Evenimente de comemorare a eroilor

catalina-cretu

Utima Manifestatie Comunista organizata de regimul Ceausist si prima zi a Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Arhivă foto: Agerpres.

 În Capitală şi în ţară au loc, astăzi, mai multe evenimente de comemorare a eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

Sunt 30 de ani de atunci, iar slujbe de pomenire, ceremonialuri militare şi expoziţii întregesc tabloul unei zile de care ne amintim cu emoţie şi recunoştinţă.

Se împlinesc astăzi 30 de ani de la căderea regimului dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

La 22 decembrie 1989, după o săptămână de demonstrații populare și reprimare sângeroase la Timișoara, după o noapte de măcel în capitală, cu sediul fostului Comitet Central înconjurat de zeci de mii de manifestanți, cuplul Ceaușescu este forțat să părăsească puterea.


Astăzi, la trei decenii de când revoluția română ieşea victorioasă ne amintim de cei care și-au dat viața pentru a face acest lucru posibil.


Toate bisericile și mănăstirile ortodoxe ale Patriarhiei Române din țară și din străinătate organizează slujbe de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertate.


În Capitală vor avea loc ceremonii militare și religioase la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor din Piața Revoluției, la Radiodifuziunea Română, la Troița de la Televiziunea Română și la Palatul Telefoanelor.


Tot astăzi, guvernul marchează, la Ateneul Român, 30 de ani de la revoluția română din 1989. Manifestarea se intitulează "30 de ani de libertate" și constă în vernisajul unei expoziții foto-documentare, dedicată eroilor revoluției române, urmat de un concert vocal simfonic Recviem de Mozart, susținut de orchestra și corul Filarmonicii "George Enescu".


Etichete revoluţieEvenimente de comemorareeroiRevoluţiedecembrie 198922 decembriebucuresticeausescucomitetul centralradiodifuziunea romanatvr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live