Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

19 Martie 2018
Vizualizari: 1102
Comentează add

Europol estimează la circa 30.000 numărul potenţialilor terorişti jihadişti în Europa.

30.000 de potenţiali terorişti jihadişti în Europa

radu-dobritoiu

Aproximativ 30.000 de persoane radicalizate ce reprezintă o ameninţare potenţială de terorism jihadist se află în prezent în Europa, a avertizat astăzi directorul Europol, Rob Wainwright.

"Desigur, nu toţi se vor transforma în terorişti activi", dar majoritatea sunt "inspiraţi de grupuri jihadiste precum Statul Islamic", fără ca acest lucru să însemne că ei ar putea acţiona sub coordonarea directă a acestei grupări, a explicat oficialul european într-o declaraţie acordată postului bulgar bTV. El a mai menţionat că cifra pe care a avansat-o se referă la "persoanele ce aparţin unei comunităţi mai largi, care s-au radicalizat pe internet", declară Rob Wainwright potrivit EFE preluată de Agerpres.

Ei "pot oricând să închirieze un camion sau să ucidă oameni nevinovaţi", a adăugat directorul executiv al Europol, amintind de atentatele comise în oraşe europene de terorişti care au pătruns cu vehicule în mulţime.

"Este aşadar vorba despre o nouă formă de activitate teroristă dificil de combătut de serviciile de securitate", a subliniat Rob Wainwright.

El a vorbit în acest context şi despre revenirea în Europa a unor combatanţi care au luptat în Siria sau Irak în rândurile unor grupări jihadiste precum Statul Islamic, avertizând că aceştia sunt "foarte periculoşi şi reprezintă o ameninţare enormă".


Etichete terorism Europajihadisti Europasecuritate EuropaISIS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live