Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

22 Noiembrie 2020
Vizualizari: 121
Comentează add

Alte 30 de noi evenimente au putut fi vizionate astăzi la Târgul Gaudeamus Radio România, organizat online.

30 de noi evenimente vizionate în ultima zi a Târgului Gaudeamus 2020

mihaela-helmis

Alte 30 de noi evenimente au putut fi vizionate astăzi la Târgul Gaudeamus Radio România, organizat online.

Este ultima zi a evenimentului, dar ofertele au fost numeroase, cu prezentări în premieră pe site şi pe Facebook-ul Târgului. Mihaela Helmis a deschis filele de la multe dintre lansările electronice.

Reporter: Mihaela Helmis - Livia Iacob, Vasile Burlui și Ioana Șerban au avut bucuria să prezinte cea mai recentă dintre cărțile semnate de istoricul și criticul literar academician Eugen Simion, intitulată sugestiv, ca întotdeauna în cazul domnului profesor, ''Secolul al XIX-lea în doi mesianici şi un vizionar mistic. Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu şi Ion Ghica''.
Livia Iacob: Despre ei este vorba în această carte, mai cu seamă despre profeţii românității, așa cum îi numim. Este o carte în care biografia lor, fiziologică afectată de credinţa că Dumnezeul politicii e puterea, se construiește într-o monografie a Principatelor Unite.
Vasile Burlui: E un discurs testamentar, plin de idei şi plin de o melancolie. Asta am vrut să spun eu punând în titlul cărții acești mesianici chibzuiți și pe Bălcescu, care este și el un mesianic, dar mai degrabă este un vizionar mistic.
Ioana Şerban: Nu știu dacă noi vom scrie pe măsura așteptărilor dumnealui, dar cu siguranță că dacă avem un canon și avem niște repere față de care ne raportăm atunci când ne evaluăm scrierile, dumnealui îi datorăm totul totul public

Realizator: Votul publicului pentru cea mai râvnită carte a ediţiei Gaudeamus Radio România rămâne deschis până la ora 19:00.


Etichete (ii)gaudeamusevenimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live