Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

25 Septembrie 2020
Vizualizari: 217
Comentează add

Atentatul a avut loc în faţa clădirii fostei redacţii a săptămânalului satiric Charlie Hebdo, ţintă a atacului terorist din ianuarie 2015, în care 11 jurnalişti au fost uciși.

2 indivizi reţinuţi de Poliţie în urma atacului cu armă albă de la Paris

radio-romania-actualitati

  Sediul săptămânalui satiric „Charlie Hebdo” după atacul din 2015. Foto: Arhivă/ captură video

În Franţa, doi indivizi au fost reţinuţi de Poliţie în urma atacului cu armă albă, de astăzi, de la Paris, în care două persoane au fost grav rănite. Atentatul a avut loc în faţa clădirii fostei redacţii a săptămânalului satiric Charlie Hebdo, ţintă a atacului terorist din ianuarie 2015, în care 11 dintre jurnaliştii săi au fost ucişi.


Corespondenta RRA, Daniela Coman are detalii de la Paris.

Daniela Coman: Cele două victime grav rănite, un bărbat şi o femeie, ambii în jur de 30 de ani, sunt angajaţi ai unei mici agenţii de presă de investigaţie, Premiéres Lignes Télévisions, care colaborează la anchetele postului public de televiziune France 2. Cei doi ieşiseră în faţa clădirii să fumeze şi au fost atacaţi violent, pe trotuar, potrivit martorilor. Au primit îngrijiri la spital şi sunt în afara oricărui pericol, a anunţat mai devreme premierul Jean Castex, care s-a deplasat la locul atentatului însoţit de ministrul de interne şi de primăriţa Parisului: "este o ocazie pentru guvern să amintească ataşamentul său total faţă de libertatea presei, dorinţa sa de a lupta prin toate mijloacele împotriva terorismului şi de a asigura naţiunea că suntem pe deplin mobilizaţi". Poliţia a reţinut doi suspecţi. Primul a fost identificat drept autorul principal al atentatului şi şi-a recunoscut fapta. Este un bărbat de 18 ani, născut în Pakistan, care avea urme de sânge pe haine şi pe faţă când a fost prins, fiind cunoscut de Poliţie pentru infracţiuni de drept comun şi port ilegal de armă. El spune că a atacat la întâmplare; nu ştia că viitoarele victime lucrează în presă. Pentru cel de al doilea arestat sunt în derulare verificări. A fost reţinut după ce a fost văzut pe camerele video de supraveghere, în apropierea autorului principal al atacului. Ambii sunt audiaţi de Poliţie, care caută şi alţi eventuali participanţi la agresiune. Tribunalul Naţional Antiterorist a fost sesizat pentru fapte de tentativă de asasinat în legătură cu o acţiune teroristă criminală. Redacţia revistei satirice Charlie Hebdo a primit noi ameninţări după ce a republicat, pe 2 septembrie, în ziua începerii procesului atentatului de acum cinci ani, caricaturile cu profetul musulman Mahomed, iar acum câteva zile directoarea Serviciului de Resurse Umane de la Charlie Hebdo a fost ameninţată cu moartea, Poliţia luând decizia să o pună la adăpost, fiind, deci, obligată să îşi părăsească domiciliul.


Etichete 2 indivizi reţinuţiatac cu armă albăParissăptămânalului satiric Charlie Hebdoatac terorist-ianuarie 2015jurnalişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live