Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ioana Stătescu

26 August 2010
Vizualizari: 3193
Comentează add

Marius Albu împreună cu soţia sa, Cătălina, şi-au propus cucerirea lumii pe ape, dând curs unui vis din copilărie: acela de a reface traseul corabiei Speranţa din romanul “Toate pânzele sus”

29 august- Marius şi Cătălina Albu la Maraton de duminică

ioana-statescu

„Speranţa”, corabia din „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran, a parcurs un traseu imaginar impresionant. „Phoenix”, velierul lung de zece metri al familiei Albu din Bacău, îl parcurge în realitate: de anul trecut, din iunie, Marius şi Cătălina Albu navighează în jurul lumii, trăind visul din copilărie al lui Marius. Cei doi navigatori practică şi alpinismul şi speologia, fiind fondatorii clubului de alpinism, speologie, parapanta, navigatie şi călătorie „Explorer” şi amândoi au cucerit, în 2003, cel mai înalt vulcan activ din lume (Ojos del Salados, 6.893 m) şi, în 2006, cel mai înalt vulcan stins din lume (Aconcagua, 6.962 m).

Cătălina Albu a traversat Marea Caraibilor - 1200 mile marine- cu un veliere, a navigat din Australia până în Noua Caledonie şi retur şi din Australia până în România - 9500 mile marine.

Marius Albu a facut speologie aproximativ 5 ani şi alpinism încă 20 de ani El este primul român care a facut de două ori înconjurul lumii într-o ambarcaţiune cu vele şi a escaladat cel mai înalt vulcan activ din lume, Ojos del Salado.

 

Radio România a fost alaturi de cei doi români în timpul călătoriei şi îi primeşte duminica aceasta în studioul Maratonului de duminică.

 

Numerele de telefon la care vă invităm să sunați pentru a adresa întrebările dumneavoastră celor doi invitaţi sunt: 021.312.10.54 sau 021.312.35.58.

De asemenea, puteţi transmite mesaje la numărul de SMS: 0748.88.77.66 .


Etichete Marius AlbuCatalina Albunavigatorivelierexpeditie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live