Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Decembrie 2017
Vizualizari: 739
Comentează add

La cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară sunt oficiate vineri slujbe de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa.

28 de ani de libertate !

florin-lepadatu

 

La cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară sunt oficiate şi vineri slujbe de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa în urmă cu 28 de ani, pentru libertate.

La Bucureşti, astfel de slujbe vor avea loc la troiţele de la Radio şi Televiziune, precum şi la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei.

În aceste zone vor fi restricţii de circulaţie în prima parte a zilei pentru buna desfăşurare a manifestărilor.

La Catedrala Patriarhală, slujba de pomenire a martirilor revoluţiei va fi oficiată de la ora 12:00.

Astfel de manifestări au avut loc şi joi în toată ţara, iar parlamentarii s-au reunit într-o şedinţă solemnă, pe care a urmărit-o colega noastră Amalia Bojescu: "Şedinţa solemnă a început cu intonarea imnului de stat, urmat de un moment de reculegere în memoria victimelor revoluţiei din decembrie 1989.

În plenul reunit au fost intervenţii din partea tuturor grupurilor parlamentare.

Deputatul PSD, Pau Radu Adrian spunea că în calitatea sa de parlamentar şi cetăţean are datoria de a transmite generaţiilor viitoare faptele istorice din acele zile.

Senatorul PNL, Marcel Vela spunea la rândul său că pentru memoria eroilor din 1989 suntem datori cu un prezent demn şi o ţară care le merită sacrificiul.

Cei care au murit în 1989 au vizat la o visat la o Românie liberă şi europeană, afirma şi senatorul USR, Vlad Alexandrescu.

El a vorbit despre necesitatea aducerii celor vinovaţi în faţa justiţiei.

Despre vinovaţii care nu se cunosc a vorbit şi deputatul PMP, Mircea Sămărtinean, care s-a întrebat câţi ani vor mai trece până se va afla adevărul despre cele întâmplate acum 28 de ani.

Senatorul UDMR, Zoltan Novak preciza că revoluţia din 1989 a fost a tuturor, indiferent de etnie, iar astăzi avem scopuri comune, între care: libertatea de exprimare şi întărirea statului de drept.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a vorbit despre victimele revoluţiei din 1989.

Spunea el că nu ne putem asuma trecutul cât timp se discută mai mult despre călăi şi mai puţin despre victime.

Şi deputatul Varujan Pambuccian a amintit de acele zile, afirmând că singurul mod de a scăpa de un fel de a gândi este să spune ceea ce gândim."


Etichete Revoluţielibertate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live