Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 August 2021
Vizualizari: 484
Comentează add

Bogdan Aurescu: 27 de români aflați pe aeroportul din Kabul urmează să fie evacuați cu un avion militar românesc sau cu o aeronavă în NATO plecată mai devreme.

27 de români aflați pe aeroportul din Kabul urmează să fie evacuați

radiojurnal

Foto: Arhiva/ MApN

Premierul Florin Cîțu i-a îndemnat pe toți cetățenii românii care se mai află în Afganistan să contacteze ambasada din Pakistan și să își lase coordonatele pentru a putea fi contactați în caz de necesitate.

27 de români aflați pe aeroportul din Kabul urmează să fie evacuați cu un avion militar românesc sau cu o aeronavă în NATO plecată mai devreme, după cum spune ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu: Dacă acest avion va ajunge, şi va ajunge mai repede decât avionul românesc, el va putea să preia o parte dintre cetățenii români. De asemenea, folosim orice altă variantă care apare ca oportunitate pentru evacuare.

Realizator: Ministrul Aurescu a declarat pentru Radio România Actualități că se încearcă și recuperarea mai multe ori români blocați la o fostă baza militară americană încercuită de talibani.

Bogdan Aurescu: Nu aș vrea să dau foarte multe detalii în momentul de față, pentru că este o operațiune în curs. Sperăm ca și ei să ajungă cât mai curând în aeroportul internațional.
Realizator: Ministrul de externe a vorbit și despre posibilitatea primirii de refugiați afgani din rândul celor care au lucrat cu trupele române, cu NATO și cu Uniunea Europeană sau cu alte organizații internaționale din Afganistan.


Etichete kabulromaniaeroportafganistanbogdan aurescu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live