Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

17 August 2021
Vizualizari: 616
Comentează add

ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a confirmat că mai sunt alţi români la o fostă bază militară americană şi că se fac demersuri pentru recuperarea lor.

27 de cetăţeni români vor fi evacuați cu un avion de pe aeroportul Kabul

carmen-gavrila

  

27 de cetăţeni români se află în prezent pe Aeroportul Internaţional din Kabul şi urmează să  fie evacuaţi fie cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române care ar putea să ajungă mâine în Afganistan, fie cu o aeronavă NATO, a declarat pentru Radio România Actualităţi ministrul de externe, Bogdan Aurescu.
 
El a confirmat, de asemenea, că în afară de conaţionalii care se află pe aeroport, mai sunt alţi câţiva la o fostă bază militară americană şi că se fac demersuri pentru recuperarea lor.
 
Bogdan Aurescu: Ne aşteptăm ca în cursul zilei de mâine, în funcţie de modul în care se va derula acest zbor, să ajungă acolo avionul românesc. În acelaşi timp, folosim şi toate celelalte opţiuni pe care le avem la dispoziţie. Ieri am discutat în format interinstituţional şi despre posibilitatea ca un avion NATO care deja a decolat din Ungaria acum câteva ore către Kabul să preia o parte dintre cetăţenii români care se găsesc acolo, prin urmare, dacă acest avion va ajunge şi va ajunge mai repede decât avionul românesc, el va putea să preia o parte dintre cetăţenii români. De asemenea, folosim orice altă variantă care apare ca oportunitate pentru evacuare.
 
Există informaţii că mai mulţi români ar fi blocaţi pe o fostă bază militară americană din Kabul care ar fi încercuită de talibani.
 
Bogdan Aurescu: Da, există o parte dintre cetăţenii români care se regăsesc într-o bază militară care se află la circa 6 kilometri de Aeroportul Internaţional din Kabul. Se discută pe diverse canale, tranzitul acestora spre aeroportul internaţional, n-aş vrea să dau foarte multe detalii în momentul de faţă, pentru că este o operaţiune în curs. Sperăm ca ei să ajungă cât mai curând în aeroportul internaţional.

Etichete afganistankabulcetateni romanibogdan aurescuevacuare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live