Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iunie 2015
Vizualizari: 1663
Comentează add

În Capitală, în cadrul unei ceremonii care va începe de la ora 10,00 , Drapelul Naţional va fi înălţat în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

26 iunie, Ziua Drapelului Naţional

radiojurnal

Foto: facebook/mapn.ro.

Ziua Drapelului National se sărbătoreşte astăzi in toate marile garnizoane din ţară .

În Capitală, în cadrul unei ceremonii care va începe de la ora 10,00 , Drapelul Naţional va fi înălţat în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

La eveniment vor participa şi militarii organizaţi voluntar în grupul „Invictus România , care lansează o invitaţie publică pentru respect faţă de eroi şi Drapelul Naţional.

"Invictus România" aleargă la Monumentul Eroilor, lângă Academia Militară 24 de ore. Invităm pe toţi cetăţenii care au avut un erou în familie să-şi aducă aminte de el, să vină şi să alerge pentru el, să aprindă o lumânare, să depună o floare la monument. Aceasta este prima dintre provocări. Va fi un lanţ de provocări care se va încheia pe 29 iunie, de Ziua Imnului României", a spus Maior Patrick Luca.

De la ora 18.00, Muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” va susţine un concert în Parcul Carol I, spre seară, militarii vor participa la un marş cu Drapelul naţional şi torţe, pe traseul Piaţa Universităţii – Bulevardul Regina Elisabeta – Piaţa Operei – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – Palatul Cotroceni – sediul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin lege în 1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Restricții de circulație în Capitală

În Bucureşti, circulaţia rutieră va fi închisă pe Calea Victoriei, timp de o oră şi jumătate, începând cu ora 9 şi 30 de minute , între strada Dem. I. Dobrescu şi bulevardul Regina Elisabeta pentru desfăşurarea manifestărilor organizate de Ziua Drapelului Naţional.

Pe durata intonării Imnului de Stat în cadrul ceremoniei, traficul va fi restricţionat şi pe bulevardul Regina Elisabeta, între Piaţa Universităţii şi str. Ion Brezoianu.


Etichete Ziua Drapelului NationalgarnizoanamilitariceremoniiPiata TricoloruluicirculatieCapitala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live