Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 773
Comentează add

Numărul miliardarilor s-a dublat de la criza financiară din 2008, iar aceştia beneficiază de cel mai scăzut nivel de impozitare din ultimele decenii

26 de miliardari- mai bogaţi decât jumătate din omenire

octavian-begu

 

Concentrarea averilor s-a accentuat anul trecut, când 26 de miliardari au ajuns să deţină împreună mai multă avere decât jumătate din populaţia săracă a lumii, a anunţat, în această dimineaţă, organizaţia internaţională Oxfam, citată de France Presse.
 
Directoarea executivă a organizaţiei, Winnie Byanyima, a afirmat, într-un comunicat, că această prăpastie care se adânceşte dăunează luptei împotriva sărăciei, economiei mondiale şi alimentează furia la nivel global.
 
În raportul dat publicităţii cu câteva zile înaintea Forumului economic mondial de la Davos, Oxfam îndeamnă guvernele să se asigure că firmele şi cei mai bogaţi oameni îşi plătesc partea lor de impozite.
 
În 2018, cei mai avuţi şi-au sporit averile cu 900 de miliarde de dolari, în timp ce averea jumătăţii celei mai sărace a lumii s-a micşorat cu 11 la sută. Cel mai bogat om al planetei, Jeff Bezos, patronul gigantului comerţului online Amazon, are 112 miliarde de dolari.
 
Organizaţia mai constată că numărul miliardarilor s-a dublat de la criza financiară din 2008 şi că aceştia beneficiază de cel mai scăzut nivel de impozitare din ultimele decenii, deşi majoritatea guvernelor nu au destule resurse pentru a finanţa serviciile publice. Raportul mai vorbeşte şi de circa 7.600 de miliarde de dolari ascunse de fisc de cei avuţi. 

Etichete miliardariOxfamWinnie ByanyimaDavosJeff Bezos

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live