Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 354
Comentează add

Ultimele trei victime aveau între 43 şi 76 de ani. Erau nevaccinate antigripal şi diagnosticate şi cu alte afecţiuni.

25 de persoane au murit din cauza gripei

radiojurnal

 

ACTUALIZARE: Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 25, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

...........................................................................................................................................................................................................

23 de persoane au murit din cauza gripei. Ultimele trei victime aveau între 43 şi 76 de ani. Erau nevaccinate antigripal şi diagnosticate şi cu alte afecţiuni.

Potrivit Institutului de Sănătate Publică, cele trei femei erau din Bucureşti, respectiv din judeţele Prahova şi Gorj. Autorităţile sanitare recomandă vaccinarea ca fiind cea mai sigură metodă de protecţie împotriva îmbolnăvirii şi avertizează că ţara noastră se află în pragul unei epidemii.

Vaccinul antigripal asigură protecţia pentru cel mult un an, spun medicii, care atrag atenţia că virusul gripal este periculos pentru mai multe categorii de persoane.

Specialiştii spun că numărul îmbolnăvirilor de gripă va continua să crească şi recomandă triajul epidemiologic zilnic, în unităţile de învăţământ şi cele medicale. Pentru prevenirea transmiterii virusului gripal, în mai multe spitale din ţară, accesul vizitatorilor a fost restricţionat.


Etichete gripădecesevirusvaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live