Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iunie 2015
Vizualizari: 1017
Comentează add

FOTO: Bilanţul oficial al intervenţiei minerilor împotriva protestatarilor din Piaţa Universităţii este de şase morţi, o mie de răniţi şi sute de persoane arestate.

25 de ani de la mineriadă

radiojurnal

 25 de ani de la mineriadă. Foto: Atena Teognoste.

Se împlinesc 25 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990, considerată cea mai violentă dintre toate cele şase mineriade care au avut loc în România după 1989. 

Bilanţul oficial de până acum al intervenţiei minerilor împotriva protestatarilor din Piaţa Universităţii este de şase morţi, o mie de răniţi şi sute de persoane arestate. 
 
Asociaţiile victimelor mineriadelor spun însă că numărul morţilor s-ar ridica la peste 100 de persoane şi îşi pun speranţele pentru stabilirea adevărului în redeschiderea acestui dosar, dispusă de procurorul general în februarie, anul acesta. 
 
Comemorare 25 de ani de la mineriadă. Foto: Atena Teognoste.
 
 
România a fost obligată să continue investigaţiile în Dosarul Mineriadei în urma unei decizii din 2014 a Curţii Europene a Drepturilor Omului, care a subliniat obligaţia ţării noastre de a face dreptate victimelor crimelor împotriva umanităţii, indiferent de timpul scurs de la săvârşirea acestora.
 

Etichete mineriadă13-15 iunie 1990protestatarilor din Piaţa Universităţiişase morţio mie de răniţi şi sute de persoane arestateCurtea Europeană a Drepturilor Omului,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live